Met alleen tekst kom je er tegenwoordig niet meer, zeker niet in je webshop. Uit onderzoek blijkt namelijk dat visuele informatie 60.000 keer sneller wordt verwerkt dan tekst! Een belangrijk onderdeel van het opzetten van je online winkel is dan ook productfotografie. Met productfoto’s creëer je namelijk een professionele uitstraling. Hoe je ervoor zorgt dat je de producten op de juiste manier laat zien? Je leest het in deze blog waarin we je alles vertellen over productfotografie!

Waarom productfotografie?

Een productfoto is de eerste indruk van een klant. Het zien van een productfoto blijkt een van de eerste beslismomenten in aanloop naar een aankoop. Op de vraag: “Wat vind je belangrijk bij een online aankoop?”, reageren mensen dan ook vaak met “Goede productfoto’s!”. De uitdrukking ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’ is er niet voor niets. Mooie foto’s van producten trekken direct de aandacht.

De details van het product

In een fysieke winkel kan men een product aanraken, voelen, ruiken, proeven. Om deze ervaringen via het internet over te brengen, moet je zo gedetailleerd mogelijk te werk gaan. Het start met een goede en duidelijke thumbnail (een kleine afbeelding) in de overzichtspagina. Zorg vervolgens dat de foto’s ingezoomd kunnen worden. Zo kan de klant de details van het product bekijken. Maak gebruik van kwalitatief scherpe productfoto’s. Zijn ze niet scherp, dan werkt de zoomfunctie niet zoals zou moeten.

Rustige productfotografie

Kwalitatief goede productfotografie valt en staat met de achtergrond. Een rustige, witte achtergrond zorgt ervoor dat de aandacht naar het product gaat. Bij deze vorm van productfotografie, packshotfotografie, verwijder je alle afleidende elementen, zoals schaduw of weerspiegeling. Door gebruik te maken van een witte achtergrond zorg je bovendien voor eenheid en rust. Zo creëer je een professionele uitstraling met productfotografie.

Tips en tricks voor productfotografie

Nu de details en de achtergrond geregeld zijn, sluiten we af met een paar laatste tips en tricks die een professionele uitstraling creëren. Zorg ten eerste dat de kleuren op de foto overeenkomen met de kleuren in het echt. Kies daarnaast altijd voor een hoek van waaruit de verhoudingen zo realistisch mogelijk overkomen. En, niet geheel onbelangrijk: maak bij het fotograferen altijd gebruik van indirect licht.

Een professionele uitstraling creëren met productfotografie?

Nu ben je op de hoogte van de basis van productfotografie. Ben je op zoek naar productfoto’s die een professionele uitstraling creëren? Neem dan zeker contact op. Samen kijken we naar de mogelijkheden en opties van productfotografie.