Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! De mooiste dag van je leven moet natuurlijk vastgelegd worden. Hoe je dat doet? Met een trouwshoot! Met onderstaande tips creëer jij de perfecte trouwshoot. Zo gaan we samen voor een tastbare herinnering voor altijd
.

De voorbereiding van een trouwshoot

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat dé dag kan beginnen, heb je al van alles geregeld. Het draaiboek ligt klaar, de trouwjurk is op maat gemaakt en de taart is gebakken. Ook de trouwshoot wordt van tevoren gepland. Je doet inspiratie op voor de best passende locaties en je kiest uit wat voor foto’s jullie voor ogen hebben. Hiernaast bepaal je de duur van de aanwezigheid van de fotograaf. Alles voor de mooiste foto’s!

Tijd voor de trouwshoot

Je hebt inspiratie opgedaan voor de perfecte poses en je zit strak in het pak. Tijd voor de trouwshoot! Tijdens de shoot laat je je van je beste kant zien maar het draait ook om plezier. Lach dus vooral! Het is jullie dag en met een trouwshoot probeer je de leukste momenten te bevriezen. Ik neem trouwens altijd een assistent mee. Deze houdt voor ons het draaiboek in de gaten en assisteert bij de fotografie. Daarnaast zit hij of zij achter het stuur zodat ik jullie zelfs vanuit de auto kan vastleggen. Niets is te gek!

Laat de trouwshoot niet in het water vallen

Het kan zomaar uit de lucht vallen en zo ook tijdens een trouwshoot… regen! Niet getreurd, vaak regent het niet de hele dag. Het is echter wel verstandig om andere locaties achter de hand te houden. Zo kunnen we eventueel terecht bij de trouwlocatie of kunnen we naar een overdekte plek in de buurt. We maken ook vaak gebruik van attributen, denk aan bellenblaas. Bij regen gebruiken we gewoon een paraplu! De trouwshoot is een feestje, met of zonder regen.

Tips voor een trouwshoot 

Jullie zijn bijna voorbereid voor de perfecte trouwshoot. De volgende tips geven je nog meer inspiratie om de dag compleet te maken:

  • Trouwshoot in de natuur? Neem extra schoenen mee: praktisch en fijn voor je voeten
  • Luister naar je gevoel. Voel je comfortabel en doe niets wat je niet wilt
  • Ga voor een combinatie van spontane én geposeerde foto’s
  • Maar vooral… geniet!

Klaar voor een trouwshoot

Zijn jullie geïnteresseerd in een trouwshoot? Dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres! Neem contact met me op om het gesprek aan te gaan. Zo gaan we alle mogelijkheden bij langs. Meer informatie over de werkwijze voor bedrijfsfotografie? Lees er hier alles over.