In de wondere wereld van fotografie zijn er talloze objecten te fotograferen. Denk hierbij aan dieren, natuur, mensen, en gebouwen. Wat je ook fotografeert; er zijn talloze fotografiestijlen die toegepast kunnen worden. Wij hebben de meest voorkomende op een rij gezet. Lees je mee?

Portretfotografie

Bij portretfotografie draait het om de persoon. Je legt de persoonlijkheid en het gevoel van iemand vast. Een portret is een foto waar alleen het hoofd van een persoon worden getoond. Het kan ook een half portret zijn waar het lichaam in beeld komt, als het maar om de persoon gaat. Deze vorm van fotografie wordt vaak toegepast voor zakelijke doeleinde, maar ook voor bijvoorbeeld gezinsfotografie.

Boudoir

De kenmerken van boudoir? Een stijlvolle foto in een zachte sfeer waar de sensualiteit vanaf straalt. Deze foto’s worden vaak gemaakt als Valentijnscadeau of als cadeau voor de kersverse man. Daarnaast worden deze foto’s gebruikt als sfeervolle decoratie in de slaapkamer. Boudoir foto’s worden vaak in een hotel gemaakt, maar kan ook zeker in de studio plaatsvinden.

Zwart-wit

Er wordt veel gebruik gemaakt van zwart-wit foto’s. Deze foto’s zijn krachtig, intrigerend én bijzonder geschikt om een verhaal te vertellen. Als je de kleur weglaat in bijvoorbeeld een portretfoto dan blijft alleen nog het karakter en persoonlijkheid over. Zwart-wit foto’s zijn voor alle doeleinden geschikt.

Benieuwd naar de verschillende fotografiestijlen? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden!