Een profielfoto op LinkedIn is je virtuele eerste indruk, je visitekaartje. Het is dus belangrijk dat je een geschikte profielfoto kiest. Steeds meer mensen laten deze foto’s dan ook professioneel maken. Zo maak jij de eerste indruk die je wílt maken!

Wees jezelf

Het is erg belangrijk dat je overkomt zoals je echt bent, zodat er geen mismatch ontstaat met bijvoorbeeld recruiters. Hierin heeft je uitstraling veel invloed. Houd er rekening mee dat je kleding aandoet die je normaal ook aan hebt naar je werk, niet te zware make-up en niet te veel accessoires draagt. Verder zorgt een recente foto ervoor dat je gemakkelijker herkend wordt, bijvoorbeeld bij een afspraak met iemand die je alleen van die foto kent. En eeh… vergeet niet te lachen, een lachende foto straalt warmte uit en daardoor ben je makkelijker benaderbaar.

Professionele compositie

Een goede profielfoto is goed ingezoomd op je gezicht. Op je profiel is je foto immers maar een klein vakje. Zo is je gezicht goed zichtbaar en ben je eerder herkenbaar. Daarnaast is het beter om in de camera te kijken. Dit doe je namelijk ook tijdens een gesprek en zo kom je toegankelijker over. Een neutrale achtergrond zorgt ervoor dat de aandacht naar je gezicht gaat. Let er wel op dat er genoeg contrast is tussen de achtergrond en je gezicht.

Een kwalitatieve profielfoto

Door voor een professioneel gemaakte, kwalitatieve en scherpe foto te kiezen kom je veel professioneler over dan bij bijvoorbeeld een selfie. Verder is de helderheid van de foto belangrijk, je gezicht moet duidelijk zichtbaar zijn. Tot slot kun je het best geen filters over je foto heen doen. Wederom om professioneler over te komen.

Een professionele profielfoto voor bijvoorbeeld LinkedIn laten maken? Dat kan! Maak een afspraak en dan zorgen we ervoor dat jij professioneel overkomt in je profielfoto!