Er is niets schattiger, mooier & specialer dan een pasgeboren baby. De eerste periode is ontzettend bijzonder en vele moeders kunnen er geen genoeg van krijgen. Herkenbaar? Dan is een newbornshoot iets voor jou! Zo bereid je je voor.

Kleine schone slaper

Tijd is erg belangrijk. Baby’s – tot zo’n 2 weken oud – slapen dieper, wat zorgt voor mooie en natuurlijke foto’s. Om er voor te zorgen dat je baby tijdens de newbornshoot grotendeels doorslaapt, is het verstandig om vlak van tevoren te voeden. Na het voeden vallen ze meestal diep in slaap en ligt je kleintje vaak in de foetushouding. Dit zorgt voor prachtige foto’s.

Blijf rustig tijdens de newbornshoot

Blijf lekker relaxed tijdens de shoot. Je baby zal dit aanvoelen en jouw gedrag overnemen. Verder is het verstandig om van tevoren te bedenken wat je mee wilt nemen en om mooi op tijd te zijn op locatie. Neem bijvoorbeeld de volgende spullen mee: reservekleren (ongelukjes gebeuren), schoonmaakdoekjes en een wikkeldoek om je baby tussendoor op te warmen.

Neem de tijd

Een newbornshoot kan al snel een aantal uren duren, meestal zo’n 2 tot 4 uren. Door ruim de tijd te nemen met het poseren of neerleggen van je baby krijgt hij of zij er zo weinig mogelijk van mee. Het is verstandig om ongeveer een uur van tevoren de luier alvast wat losser te doen en geen strakke sokjes meer aan te trekken. Zo voorkom je rode afdrukken in je baby’s huidje.

Wat voor soort foto’s wil je?

Bedenk van tevoren wat voor soort foto’s je wilt laten maken. Allereerst kun je ervoor kiezen om de foto’s in de studio of bij je thuis te laten maken. Daarnaast kan je foto’s van alleen je baby maken of samen met de rest van je gezin. Wil je nog even sparren over ideeën? Dat kan altijd!