De warmte maakt plaats voor de koude en knusse dagen. Bladeren vallen van de grond en verkleuren. Wil jij de mooiste herfstfoto’s? Het bos is een prachtige omgeving voor een fotoshoot. Wij geven 5 tips voor de perfecte fotoshoot in het bos!

1. Kies het juiste moment

Er zijn bepaalde momenten die zorgen voor de mooiste foto’s. Houd je fotoshoot als het een lichtbewolkte dag is. Fel licht zorgt namelijk voor te donkere schaduwen en waardoor de lichte gedeeltes overbelicht worden. Aanrader voor de herfstperiode: kijk altijd eventjes op buienrader! 😉

2. Geef structuur aan je foto’s

Voor geweldige foto’s kun je diepte en structuur creëren. Hoe doe je dit? Door gebruik te maken van lijnen en symmetrie. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een pad dat door het bos loopt of een mooie boomstam te gebruiken als centraal punt. Op deze manier kun je prachtige inkijkjes realiseren en diepte creëren in je foto’s.

3. Ontdek verschillende kleuren

Afhankelijk van de sfeer die je met je foto’s wilt realiseren, kies je de kleuren van je outfit. Het bos bevat talloze verschillende kleuren. Ga je voor een rustige uitstraling? Kies dan een outfit dat past bij de kleuren in het bos, bijvoorbeeld bruin, groen of okergeel. Wil je juist van de foto af knallen? Ga dan voor lichte kleuren. Wat dacht je van een kraakwitte outfit?

4. Speel met licht

Wees creatief en probeer eens met tegenlicht een foto te nemen. Dit zorgt voor een mooie lichtgevende rand om je heen. Lichtval door de bomen kan ook prachtige effecten opleveren!

5. Kijk naar details

Wanneer je in het bos loopt, zal je al snel van alles opvallen. Als je dan in het bos bent voor fotografie, let dan ook eens op de details van het bos en zet die bij je op de foto. Je kunt hier denken aan een groepje paddenstoelen of een mooie stapel met gekleurde bladeren.

Met ons kun je alles bespreken als het gaat om fotografie. Heb je gave ideeën die je met ons wilt delen of creëren? Neem contact met ons op!