De gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur: Kerst! Een kerstkaart kan daar niet bij ontbreken. Want zelfs in dit digitale tijdperk worden er nog zo’n 115 miljoen kerstkaarten per post verstuurd. En daarbij kiezen steeds meer mensen ervoor om te kerstkaart een persoonlijke touch te geven door een foto van de kinderen, het gezin, de hond of zichzelf erop te zetten. Wij geven je alvast wat tips om jouw kerstkaart uniek te maken!

Met je familie op de foto

Gezellig met je familie op de foto om de perfecte kerstgroet te creëren. Vaak worden het standaard foto’s, dat wil je natuurlijk niet! Je wilt dat je foto opvalt tussen de rest van de kerstkaarten. Wees daarom creatief met de opstelling en zorg voor verschillende houdingen. Kies ervoor om foto’s vanaf verschillende posities te nemen, ga bijvoorbeeld eens links of rechts van de groep staan. Houd ook rekening met het licht, neem bijvoorbeeld je familie eens mee naar buiten.

Zorg er wel voor dat iedereen het leuk vindt, dat is namelijk het allerbelangrijkste. Maak eens een leuk grapje of doe een leuk muziekje op. Echt het werkt!

Een schattige kerstkaart

Naast dat je de hele familie moet verzamelen kan je er ook voor kiezen om alleen de kinderen op de kerstkaart te zetten. Want welke opa, oma, oom of tante vindt het nou niet leuk om een kerstkaart met een foto van de kleinkinderen, neefjes of nichtjes te ontvangen? Met een paar simpele accessoires creëer je al een lieve, schattige én mooie foto!

Zet je huisdier in de spotlights

Heb jij ook zo’n schattige hond of misschien wel een ander leuk huisdier? Maak er een creatieve kerstfoto van. Huisdieren krijgen namelijk altijd een aaaaaw-effect en trekken daarbij alle aandacht. Je kan hiermee alle kanten op. Kies ervoor om je huisdier in de sneeuw, op een bijzondere locatie of in de studio (zie foto) te fotograferen.

Laat je bedrijf opvallen!

Een kerstkaart sturen biedt bedrijven de ultieme kans om positief onder de aandacht van de klant te komen. Stuur daarom je kerstgroet op een unieke manier en onderscheid je van de rest! Je klanten zullen dit waarderen. Wél moet je ervoor zorgen dat de kaart niet te commercieel wordt, dit doe je door een persoonlijke foto en oprechte teksten te gebruiken.

Gebruik accessoires bij de kerstshoot

Voeg leuke of grappige accessoires toe, zodat je iedereen aan het lachen krijgt. Het gebruik van accessoires kunnen een persoonlijke draai aan de foto geven en laten daarom jouw foto opvallen tussen de rest van de kerstkaarten.

Ga jij ook voor een unieke kerstkaart die opvalt tussen al die andere kaartjes en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.