Je wilt een belangrijk moment van jouw leven vastleggen. Een zwangerschap, de geboorte van je kind, je gezin of de gehele familie. Er zijn talloze mogelijkheden om jouw moment of fame te creëren. Bij Janna Blom Fotografie kan dit zowel binnen in haar studio als buiten op locatie. De vraag is: hoe bereid je je nu optimaal voor op een fotoshoot? Wij geven je praktische tips!

Dé fotograaf

Het is belangrijk om een fotograaf te kiezen waar jij je prettig bij voelt. Een fotoshoot is jouw moment én dat wil je niet delen met iemand waar je niet op je gemak bent. Voor bruiloften werk ik met een kennismakingsgesprek. Andere shoots gaan via de e-mail of telefonisch. Heb je vele ideeën en wensen dan is het altijd mogelijk om een kennismakingsgesprek aan te vragen. Alles is mogelijk!

Voorbereiden

Een fotoshoot begint niet alleen op jouw afgesproken datum. Voor de tijd worden er al dingen met elkaar afgesproken. Voorbereiden is hier erg belangrijk. Het is van belang om al jouw wensen voor een goede fotoshoot al voor jezelf op een rijtje te hebben. Zodat je niet overrompeld wordt met vragen waar je geen antwoord op weet. Wat voor soort shoot wil je? Met hoeveel mensen? Wil je bijvoorbeeld je bevalling op de foto vastleggen, dan is het aanmerkelijk om goede afspraken te maken. Bedenk ook alvast wat je met de foto’s wilt gaan doen. Wil je bijvoorbeeld een eye-catcher in de woonkamer of een gedenkwaardig fotoboek? Wanneer je deze keuzes helder hebt, pas ik mijn fotoshoot hier op aan.

Een aantal dagen voor de fotoshoot

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor de tijd. Wil je je sieraden niet dragen tijdens je shoot? Draag ze dan in ieder geval op de dag van de shoot ook niet om striemen te voorkomen. Hetzelfde geldt voor zonnebaden: je wilt immers niet met een verbrandde huid op je shoot aankomen. De kwaliteit van je huid zegt veel over je gezondheid. Ook hoe dit over komt op een foto. Drink daarom een aantal dagen voor de shoot voldoende water, zo’n twee liter per dag. Zo sta je stralend op je foto’s!

De dag van de fotoshoot

Draag geen strak zittende kleding. Tenzij dit bij jouw stijl van de shoot hoort. De striemen die veroorzaakt worden door strakke kleding blijven zeker een halfuur zichtbaar. Draag bijvoorbeeld geen sokken terwijl je pumps aan wilt op de foto. Is het een buitenshoot? Spuit dan niet teveel parfum op, dit trekt insecten aan. Tenzij je graag met een wesp op de foto wilt staan ;-). Smeer ongeveer twee uur van tevoren je huid in met bodylotion, zo ziet je huid er optimaal verzorgd uit. Gebruik daarna wel een matpoeder om de glans tijdens het flitsen te voorkomen. Last but not least: neem verschillende kledingsetjes mee, zo heb je altijd keuze en kun je switchen wanneer je dat zou willen!

Wil je meer informatie over de verschillende soorten shoots die wij hebben? Hier vind je de verschillende fotoshoots!