Misschien denk je wel: een fotoshoot in de winter? Brr…, mij veel te koud! Maar een wintershoot is nou juist zo leuk! In deze blog vertel ik jullie waarom.

Lekker knus

Winter = knus. Juist doordat het koud is kom je dichter bij elkaar. Lekker samen onder een dekentje tegen elkaar aan kruipen met warme chocolademelk, maar dan buiten! De armen om elkaar heen en met zijn allen bij elkaar. Dit levert lieve en gezellige foto’s op. En natuurlijk zorgt het tegen elkaar aanduwen voor een stoeipartijtje, wat een spontane invalshoek levert.

Wintershoot voor prachtig contrast

In de winter is het helder. Met een beetje geluk ligt er zelfs sneeuw of heeft het gevroren. Deze koude omgeving zorgt voor eenheid in je foto’s. Extra voordeel: een lichte achtergrond zorgt voor een mooi contrast. Dus trek lekker felgekleurde kleding aan, zodat je van de foto af spat! Een andere optie kan zijn om juist hele lichte, natuurlijke kleuren te dragen. Zo valt je gezicht extra op!

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes…

Met een winterjas op de foto is misschien niet helemaal het je-van-het. Gelukkig hoeft dit ook niet! Trek gewoon lekker veel laagjes aan. Een T-shirt met nog een shirt er overheen, dan een trui en om het af te maken nog die gave sjaal. Een wintershoot geeft je ook nog de kans om die leuke muts op te doen! Wanneer je het later in de shoot wat warmer krijgt doe je gewoon een laagje uit. Dit levert ook leuke attributen op om mee te spelen tijdens de shoot. Vang met jouw sjaal bijvoorbeeld die leuke man die in de buurt staat!

Let it snow

Sneeuw en ijs. Toegegeven: dit maken we niet altijd mee in Nederland. Maar wanneer dit er wel is zorgt dat voor een geweldige shoot! Bijvoorbeeld een sneeuwballengevecht voor een reeks spontane, vrolijke foto’s. Of de sneeuwman als centraal punt op de familiefoto. Wat het ook is: met

Winterse shoot boeken?

Dat kan! Wij zitten vol ideeën over hoe we jouw fotoshoot uniek en persoonlijk kunnen maken. Neem contact op voor de mogelijkheden!