Over Janna

Levenslustig en ondernemend, groeide Janna Blom op tot een leergierige jonge vrouw die zich met hart en ziel openstelt voor creatieve uitdagingen. Dat zij iets met haar creativiteit moest doen, was van jongs af aan wel duidelijk. De vraag was alleen: ‘Wat?’

De zoektocht naar haar ware passie leverde Janna een scala aan ondernemingen en dierbare herinneringen op. Sommige met een tastbaar resultaat, zoals haar drie gepubliceerde kinderboeken. Ondanks het plezier en de vele loftuitingen bekroop Janna het gevoel dat ze iets anders moest doen. Ze bleef zoeken. En toen was daar opeens dat magische moment…

Janna kreeg voor haar verjaardag een fototoestel van haar man. Een gouden ingeving die haar leven direct volledig om zou gooien. Janna raakte zo verslingerd aan het apparaat en zijn mogelijkheden dat zij zichzelf verder wilde ontwikkelen. Ze volgde een cursus en ontdekte dat zij een aparte kijk had op composities. Van meet af aan volgde Janna haar hart, waardoor zij direct een eigen stijl ontwikkelde.

Haar liefde voor de fotografie en haar talent bleven niet onopgemerkt. Dankzij de emoties in haar foto’s werd Janna meteen na haar studie aangenomen als kinderfotograaf bij een gerenommeerde organisatie. Deze baan bevestigde haar gevoel. Hier wilde ze meer van!

Inmiddels werkt Janna vanuit haar eigen fotostudio in Sneek, Janna Blom Fotografie. Janna is haar hang naar creatieve uitdagingen altijd trouw gebleven, waardoor ze zich inmiddels heeft geprofessionaliseerd als lifestyle fotograaf op het gebied van bruids-, zwangerschaps-, newborns, kinder- en familiefotografie. Maar vergist u zich niet, ook op het gebied van zakelijke fotografie bent u bij Janna aan het goede adres.

“Het is mijn doel om mensen te raken met de beelden die ik van ze maak. Hiervoor moeten mensen zich op hun gemak voelen, want alleen dan kan ik ongedwongen en ontspannen foto’s van hen maken. Dit betekent dat ik echt de tijd neem en goed luister naar hun wensen. Telkens weer vind ik het een groot compliment als ik mijn doel heb bereikt. Op deze momenten realiseer ik me hoe dankbaar ik ben voor de fotografie in mijn leven.”

Over Janna

Life is like a camera! You focus on what's important, Capture the good times, Develop from the negative and if things don't work out, take another shot!

Janna Blom
Lifestyle fotograaf

Because every picture, tells a story!

Janna Blom Fotografie